Caputo Fior di Riso - mąka ryżowa bezglutenowa (500 g)
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Caputo Fior di Riso - mąka ryżowa bezglutenowa
(500 g)
Fior di riso to mąka ryżowa wytwarzana ze zmielonych ziaren ryżu białego. Jest idealnym zamiennikiem mąki pszennej w diecie bezglutenowej, nie powoduje bowiem podrażnienia przewodu pokarmowego u osób z nietolerancją glutenu. Idealnie sprawdzi się do smażenia potraw na chrupko, tworzenia tempury i posypek. Można ją stosować zarówno w kuchni tradycyjnej, jak i tej w nowoczesnej - na słodko i na słono. Będzie idealna również do przygotowywania kremów i budyniów, naleśników czy spodu do pizzy.
Skład: mąka z ryżu białego
Wartości odżywcze w 100g: energia: 1548 kJ/ 365 kcal, tłuszcz: 0,5 g (w tym kwasy nasycone 0,1 g), węglowodany: 82 g (w tym cukry 0,4 g), białko: 7,5 g, błonnik: 1 g, sól: 0 g
Zrezygnuj z glutenu, ale nie smaku.
Najlepiej spożyć przed: 03/05/2024
Kraj pochodzenia: Włochy