De Cecco Ragu Alla Bolognese - Gotowy sos do makaronu (190 g)
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
De Cecco Ragu Alla Bolognese - sos do makaronu
(190 g)
De Cecco „Ragù alla Bolognese” powstał we współpracy z szefem kuchni Heinzem Beckiem, który otrzymał trzy gwiazdki Michelin i został wykonany z zachowaniem oryginalnej prostoty receptury: oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest dodana z bogatą mieszanką cebuli, selera, marchwi i wybranego mielone mięso wołowe Vitellone Bianco dell'Appennino Centrale IGP, łopatka wieprzowa i pancetta, następnie pulpa i przecier pomidorowy, ściśle włoski. Nazwa „Biała Wołowina ze Środkowych Apeninów ChOG” ma znaczenie bogate w treści:
„Vitellone”, ponieważ tym terminem w środkowych Włoszech zawsze oznaczano bydło mięsne w wieku od 12 do 24 miesięcy; w tym wieku mięso ras Chianina, Marchigiana i Romagnola pozostaje delikatne, o wysokiej zawartości białka i niskiej zawartości cholesterolu, a także jest bardzo chude
ChOG, ponieważ jest to Chronione Oznaczenie Geograficzne, czyli certyfikacja wydana przez UE na jakość typowych produktów na podstawie ścisłej specyfikacji produkcyjnej, która reguluje cały łańcuch produkcyjny.
Ragù alla Bolognese De Cecco, teraz jeszcze bardziej wyjątkowy sos do każdego rodzaju makaronu.
Skład: pulpa pomidorowa 50%, mięso wieprzowe i wołowe 5,8%, przecier pomidorowy 10%, marchew 8%, seler 3%, oliwa extra virgin 1,8%, sól, mąka pszenna, chude mleko w proszku, cukier.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Energia: 294 kJ / 70 kcal; Tłuszcz: 3 g, w tym kwasy nasycone: 0,8 g; Węglowodany: 3,8 g, w tym cukry: 2,9 g; Błonnik: 1,8 g; Białko: 6,1g, Sól: 1,16 g.