La Molisana Fettuccine Uovo n204 - makaron jajeczny (250 g)
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
La Molisana Fettuccine Uovo n204 - makaron jajeczny
(250 g)
Fettuccine jajeczne La Molisana to płaskie wstążki, najczęściej zwijane w gniazda.
Fettuccine po włosku oznacza wstążki, makaron ten w rzeczy samej ugotowany i rozłożony na talerzu przypomina stos luźno ułożonych wstążek. Najlepiej nadaje się do kremowych sosów (np. Alfredo – ciężki kremowy sos z parmezanem), ale jest idealny również do lekkich sosów bez większych kawałków mięsa czy warzyw, ponieważ w przypadku sosów z większymi kawałkami występuje trudność w nabieraniu dania.
Ma lekko jajeczny smak i najczęściej przyrządza się go w wersji al dente. Makaron ten spokrewniony jest z tagliatelle – innym rodzajem wstążkowatych.Przez matrycę z brązu przepływa świeży makaron, który ma przyjąć pożądany przez nas kształt. Poprzez zastosowanie tego szczególnego przyrządu makaron uzyskuje wyjątkową strukturę, nie jest ona tak gładka i standardowa jak w przypadku zwykłego ciasta do makaronu, ale jest bardziej pomarszczona i masywna. Szorstkość ta pomaga ciastu lepiej przechowywać dodatki zawarte w cieście, a także znakomicie impregnować je.
Czas gotowania: 6 min.
Skład: mąka semolina z pszenicy twardej wysokiej jakości, jaja (19,36%).
Opinie o produkcie (0)
