Caputo Pizzeria - Mąka typu 00 do pizzy (5 kg)
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Caputo Pizzeria - Mąka typu 00 do pizzy
(5 kg)
Mąka na pizzę Caputo Pizzeria typ 00 to mieszanka najlepszej pszenicy, sprowadzona prosto z Włoch. To mąka z mocnym, elastycznym glutenem, idealna do ciasta wymagającego długiej fermentacji. Wysokiej jakości gluten i skrobia sprzyjają tworzeniu ciasta o doskonałym nawodnieniu. Ciasto jest doskonale spulchnione i lekkie.
Zawarty w niej elastyczny gluten i miękka skrobia sprzyjają formowaniu ciasta o doskonałym, lekkim nawilżeniu.
Nadaje się przede wszystkim do wypieku ciasta do pizzy i nie tylko. Mąka w nowej szacie graficznej opakowania - zmieniony kolor z niebieskiego na czerwony.
Wartość odżywcza | dla 100 g |
Energia | 1502kJ/354kcal |
Tłuszcz |
1,0 g |
Węglowodany w tym cukry |
72 g 1 g |
Błonnik | 3 g |
Białko | 12,5 g |
Sól | 0,006 g |
Najlepiej spożyć przed: 27/02/2024
Kraj pochodzenia: Włochy