Mutti Doppio concentrato - Koncentrat pomidorowy (130 g)
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Mutti Passata Basilico - Przecier pomidorowy z bazylią (700 g)
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Mutti Pesto Rosso di Pomodoro - Pesto z czerwonych pomidorów (180 g)
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Mutti Pesto Verde di Pomodoro - Pesto z zielonych pomidorów (180 g)
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Mutti Polpa Datterini - pulpa z pomidorów daktylowych (2 x 220 g)
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Mutti Salsa Pizza Aromatica - gotowy sos do pizzy z ziołami (2 x 210 g)
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Mutti Sugo con Basilico Genovese DOP - Sos pomidorowy z bazylią (280 g)
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Mutti Sugo Peperoncino Calabrese - Gotowy ostry sos do makaronu (280 g)
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Mutti Sugo Ragu Vegetale - sos warzywny dla wegan (280 g)
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Mutti Triplo concentrato - Koncentrat pomidorowy (185 g)
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Włoska Parma
Mowa o regionie Parma, który posiada również inną nazwę - Dolina Żywności. Tytuł ten, nie został nadany bez przyczyny. Większość wysokiej jakości Włoskich produktów, takich jak sery, szynki, niesamowita pszenica i pomidory pochodzi właśnie z tego obszaru. Pochodzenie Mutti, wywodzi z miasteczka Basilicanova, położonego nieopodal stolicy regionu - Parmy. Tak naprawdę producenci pomidorów na zawsze wpisali się już w urokliwy świat Doliny. Znajomość ziemi, na której uprawiane są pola pomidorów, przechodzi z pokolenia na pokolenie, a wraz z nim sekret samej uprawy. Pasja z jaką firma oddaje się tej niesamowitej roślinie, zaowocowała szerokim uznaniem konsumentów. Dzięki temu, jest ona jedną z najpopularniejszych we Włoszech, a marka jaką tworzą jej produkty odbiła się szerokim echem na całym świecie.
Pulpa od Mutti
Tajemnicą doskonałości pulpy jest wyciąganie z pomidorów tego co najlepsze. Miąższ to najsmaczniejsza część pomidora, ponadto posiadająca największy pokład wartości odżywczych i witamin. Nie ma tu miejsca na nasiona i mniej smaczne części rośliny. Sekretem pulpy od Mutti jest proces obierania skórki samego pomidora. Powszechnie stosowane metody obierania na ciepło psują jego smak, jednocześnie pozbawiając go dużej części wartości odżywczych. Dlatego Włoska firma opatentowała obieranie skórki "na zimno", w temperaturze pokojowej, co w efekcie przekłada się na piękny, czerwony kolor pulpy i jej niesamowity zapach. Tak samo ważne jest to, że w pomidory Mutti pozbawione są jakichkolwiek sztucznych dodatków. W samym owocu, jak i przetworach pochodnych znajdziemy aż 100% idealnie dojrzałych pomidorów. Nie ma tu miejsca na kwas cytrynowy, czy inne niszczące smak i jakość produktu dodatki. Jest to bardzo ważna i odróżnia koncern od innych producentów. Przetwory pomidorowe bezwzględnie nie powinny zawierać kwasku cytrynowego!
Mutti to jakość
To, że sposób uprawy i przygotowania pomidora uprawnego odróżnia grupę od konkurencji, nie pozostawia wątpliwości. Sięgając po produkty Mutti, pierwsze co rzuca się w oczy to nienaganny skład. Ilość zawartych pomidorów w jednej puszce, sięga nawet 99.8%! Do przygotowania 400g roztworu, potrzeba aż 2kg pomidorów! Większość producentów na rynku, używa dwa, trzy, a nawet cztery razy mniej składników do przygotowania pulp. Przekłada się to znacząco na jakość ich produktów, w których nie problem znaleźć nasiona, czy mało smaczne kawałki owocu. Przy wyborze produktu, należy zwrócić uwagę ile świeżych pomidorów jest w nim zawartych. Przeciętne produkty pomidoro-pochodne, potrafią zawierać mniej niż 60% pomidorów! Reszta to sok, a w najgorszym wypadku dodatki nie dość, że psujące smak to bardzo często są one wysoko niezdrowe. Pamiętaj, że przy zakupie pomidorów i ich przetworów, należy zwrócić uwagę by zawartość produktu oscylowała na granicy 99%! Mutti daje tą gwarancje.