Barilla Senza Glutine Tortiglioni - makaron bezglutenowy rurki (400g)
towar niedostępny

Opis
Barilla Senza Glutine Tortiglioni - makaron bezglutenowy rurki
(400 g)
Nazwa Tortiglioni ma bardzo precyzyjne pochodzenie: „tortiglione” to charakterystyczny projekt tokarki, ze spiralnymi liniami, takimi jak te, które wyróżniają ten forma makaronu.
Barilla Tortiglioni dobrze komponuje się nawet z najbardziej wyrazistymi sosami i sprawia, że format ten jest szczególnie wszechstronny i jednocześnie oryginalny.
Barilla Tortiglioni Senza glutine to makaron bezglutenowy. Jest to makaron z białej kukurydzy, żółtej kukurydzy, ryżu, o ekskluzywnej recepturze, o zrównoważonym smaku i konsystencji. Najlepiej smakuje al dente. Jest to makaron idealny dla tych, którzy musieli zrezygnować z produktów na bazie glutenu.
Składniki: mąka z białej kukurydzy 60%, mąka z żółtej kukurydzy 29,5%, mąka ryżowa 10%, woda, emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych.
Może zawierać śladowe ilości soi.
Wytłuszczone składniki mogą powodować reakcje alergiczne u osób uczulonych lub nietolerancję pokarmową.
Wartość odżywcza | dla 100 g |
Energia | 1540kJ/363kcal |
Tłuszcz |
1,5 g |
Węglowodany w tym cukry |
79,6 g 0,6 g |
Błonnik | 1,7 g |
Białko | 6,9 g |
Sól | 0,002 g |
Kraj pochodzenia: Włochy