Caputo Cuoco - Mąka typu 00 (1 kg)
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Caputo Cuoco - Mąka typu 00
(1 kg)
Caputo Cuoco to mąka z mocnym glutenem, czyli wysoką zawartością białka, którego w tej mące jest 13 procent. Daje to siłę mąki na poziomie W 300/320 i elastyczność P/L 0,50/0,60. Tą mąka to najlepszy wybór dla miłośników bardzo cienkiej, neapolitańskiej pizzy. Idealna do długiej fermentacji ciasta na pizzę, bułek czy ciasta drożdżowego.
Produkt włoski, z włoskiej, wyselekcjonowanej pszenicy. Mąka tworzona przez firmę, która specjalizuje się w mąkach do Pizzy od 100 lat. Caputo Cuoco to mąka na której powstaje wyśmienita pizza, bułki i ciasto drożdżowe.
Mąkę Caputo Cuoco polecamy użyć razem z drożdżami Caputo.
Składniki: 100% mąka pszenna.
Wartość odżywcza | dla 100 g |
Energia | 1491kJ/352kcal |
Tłuszcz |
1,5 g |
Węglowodany w tym cukry |
70 g 1 g |
Błonnik | 3 g |
Białko | 13,0 g |
Sól | 0,018 g |
Kraj pochodzenia: Włochy