Caputo Doppio Zero - mąka typ 00 (1kg)
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Caputo Doppio Zero - mąka typ 00
(1 kg)
Mąka włoska na pizzę typ tipo “00” (1kg) - Caputo Doppio Zero (dawniej Caputo Classica)
to specjalistyczna, włoska mąka do pizzy, która jest produktem idealnie dopasowanym do wypieku prawdziwej, włoskiej pizzy.
Siła mąki: W 220/240 Białko: 11,5%
Mąka jest bardzo drobna, dokładnie przesiana i pozbawiona otrębów.
Nadaje się przede wszystkim do wypieku ciasta do pizzy i nie tylko.
Zapakowana jest w papierowe opakowanie, pozwalające mące oddychać.
Skład: pszenica typ 00
Nie zawiera konserwantów i barwników.
Caputo Classica - Doppio Zero to mąka pszenna o zbilansowanej wielkości cząstek, co pozwala na łatwe nawodnienie ciasta. Ciasto z dodatkiem tej mąki świetnie się wyrabia. Mąka jest dobra do wyrobu miękkich ciast oraz pizzy, które po upieczeniu zachowują lekkość i smak.
Mąka jest produktem naturalnym, bez sztucznych dodatków i enzymów.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Energia: 349 kcal/ 1481 kJ; Tłuszcze: 1,0 g, w tym nasycone: 0,1 g; Węglowodany 73 g, w tym cukry 1 g; Błonnik: 2,5 g; Białko: 12 g; Sól: 0,017 g.
Kraj pochodzenia: Włochy