Caputo Nuvola - Mąka mąka do pizzy typu 0 (1 kg)
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Caputo Nuvola - Mąka mąka do pizzy typu 0
(1 kg)
Mąka Caputo Nuvola to włoska mąka pszenna typu "0". Lekkie ciasta duże „dziury”. Doskonałe napowietrzenie pizzy, a przy tym chrupiące rogi ciasta. Jest idealna do tworzenia lekkich ciast z pęcherzykami powietrza. Zapewnia ciastom miękkość i objętość.
Producentem tej mąki Nuvola 1 kg jest włoska firma Caputo. Od wielu lat zajmuje się ona przygotowaniem starannie wyselekcjonowanych mąk do konkretnych wypieków. Jej parametry – siła W 260-280 oraz zawartość białka na poziomie 12,5% – sprawiają, że gwarantuje ona doskonałe napowietrzenie pizzy.
Mąkę Caputo Cuoco polecamy użyć razem z drożdżami Caputo.
Składniki: 100% mąka pszenna.
Wartość odżywcza | dla 100 g |
Energia | 1502kJ/352kcal |
Tłuszcz |
1,0 g |
Węglowodany w tym cukry |
72 g 1 g |
Błonnik | 3 g |
Białko | 12,5 g |
Sól | 0,006 g |
Kraj pochodzenia: Włochy