Caputo Semola - Mąka do wypieków (1 kg)
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Caputo Semola - Mąka do wypieków
(1 kg)
Mąka Semola ma bursztynowy kolor i jest bardzo dobrą alternatywą dla mąki kukurydzianej. Używana jest do produkcji makaronów, pieczywa oraz idealnie nadaje się do podsypywania np. pizzy. Dzięki niej potrawy mają piękny kolor i cudowny zapach.
Caputo Semolina Rimacinata – mąka z pszenicy durum
Semolina z pszenicy durum to wyjątkowy rodzaj mąki. Powstaje na skutek dwukrotnego przemielenia ziaren. Semolina z pszenicy twardej ma jasny, żółto-bursztynowy kolor oraz charakterystyczny smak i zapach. Wyróżnia się zwiększoną absorpcją wody, co pomaga w przygotowaniu ciasta i jego przechowywaniu. Mąka zawiera aż 12,5% białka i wykazuje wiele dobroczynnych dla zdrowia właściwości. Ma niski indeks glikemiczny, dzięki czemu jest polecana w diecie cukrzycowej. Jest bogata w błonnik, witaminę B1 i minerały.
Włoska mąka Semolina to specjalistyczny produkt do wyrobu makaronu. Ciasto jest sprężyste i nie rozpada się. Mąka posłuży Ci także do wypieczenia chleba o apetycznym, jasnożółtym kolorze.
Składniki: Semolina z pszenicy durum.
Wartość odżywcza | dla 100 g |
Energia | 1420kJ/335kcal |
Tłuszcz |
1,5 g |
Węglowodany w tym cukry |
68 g 1 g |
Błonnik | 3,5 g |
Białko | 13 g |
Sól | 0,005 g |
Najlepiej spożyć przed: 29/11/2023
Kraj pochodzenia: Włochy