De Cecco Farfalle nr 93 - makaron kokardki (500 g)
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
De Cecco Farfalle nr 93 - makaron kokardki
(500 g)
Farfalle, pochodzący z Lombardii i Emilii Romanii, wziął swoją nazwę od charakterystycznego kształtu muszki z ciasną falbanką pośrodku.
Przyprawy zalecane dla Farfalle to lekkie sosy: sosy z masła z groszkiem i szynką; białe sosy o delikatnych smakach z łososia i śmietany; sosy z łagodnych, miękkich serów z odrobiną szafranu lub curry.
Ten makaron świetnie nadaje się również do przygotowywania pysznych, kolorowych, pomysłowych sałatek z makaronem.
Czas gotowania: 13 min - Al dente: 11 min
Składniki: mąka z pszenicy durum, woda.
Wytłuszczone składniki mogą powodować reakcje alergiczne u osób uczulonych lub nietolerancje pokarmową.
Wartość odżywcza | dla 100 g |
Energia | 1493 kJ/352 kcal |
Tłuszcz |
1,5 g |
Węglowodany w tym cukry |
69,2 g 3,4 g |
Błonnik | 2,9 g |
Białko | 14 g |
Sól | 0,01 g |
Najlepiej spożyć przed: 22/02/2025
Kraj pochodzenia: Włochy