Ponti Aceto Balsamico - Ocet balsamiczny z Modeny (500 ml)
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Ponti Aceto Balsamico - Ocet balsamiczny z Modeny
(500 ml)
Ocet balsamiczny wytwarzany jest poprzez mieszanie octu winnego i gotowanego moszczu z winogron. Produkowany w fabryce octu Vignolau podnóża wzgórza Modeny. Dzięki leżakowaniu w drewnianych baryłkach dojrzewa, otrzymując wyjątkowy ciemnobrunatny, świetlisty kolor mieniący się złoto-czerwonymi odcieniami. Jego zrównoważony, przyjemny, słodko kwaśny smak wspaniale komponuje się z gotowanymi i surowymi warzywami oraz czerwonym mięsem. Jest też klasycznym dodatkiem popularnej sałatki caprese z sera mozzarella, pomidorów i bazylii. Rodowici włosi używają go także dla podkreślenia smaku truskawek i owoców leśnych.
Kwasowość 6%
Składniki:
Ocet winny, moszcz z winogron, substancja barwiąca E150(d)
Zawiera siarczyny
Wytłuszczone składniki mogą powodować reakcje alergiczne u osób uczulonych lub nietolerancje pokarmową.
Wartość odżywcza | dla 100 ml |
Energia | 409kJ/96kcal |
Tłuszcz |
0 g |
Węglowodany w tym cukry |
19 g 19 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 0,2 g |
Sól | 0,05 g |
Kraj pochodzenia: Włochy