Najlepsze włoskie sosy do makaronu od Mutti 0
Najlepsze włoskie sosy do makaronu od Mutti

Przeglądając media społecznościowe oraz profile pasjonatów gotowania można zauważyć, że ich ulubionym sosem do makaronu czy pizzy jest sos marki Mutti. Doceniają je za unikatowy smak oraz bardzo prosty skład. Dodatek cukru czy soli jest całkowicie zbędny, gdy bazą sosu stają się starannie wyselekcjonowane pomidory. Sosy Mutti są odzwierciedleniem wysokiej jakości oraz dbałości o potrzeby wymagającego klienta, który docenia wyjątkowe i oryginalne produkty.

Tajemnica sukcesu tkwi w prostocie

Pierwszy etap każdej produkcji rozpoczyna się na ziemi włoskiej, gdzie starannie selekcjonuje się pomidory najwyższej jakości. Siedziba firmy znajduje się w mieście Parma, które słynie z najlepszych plantacji pomidorów, a przez to ich smak jest unikatowy i niepowtarzalny. Bazą każdego sosu jest pulpa z włoskich pomidorów, które dojrzewają w pełnym słońcu. Filozofią firmy jest współgranie z naturą i między innymi ten aspekt przyczynia się do wyjątkowości produktów marki Mutti.

Włoskie sosy do makaronów

mają zupełnie inny smak, który tak naprawdę trudno skopiować. Aby pomidory miały wysoką wartość, gleba, na której rosną musi być żyzna. Włoskie podłoże glebowe, a zwłaszcza w tej okolicy jest idealnym miejscem na plantacje pomidorów. Plantacje znajdują się wyłącznie na certyfikowanych polach i to, co ważne, uprawa na jednym skrawku ziemi odbywa się co 4 lata, a następnie ziemie pozostawia się do regeneracji i odbudowy minerałów. Jałowa gleba nigdy nie da wartościowych plonów. Poza tym sosy do makaronu produkowane są z wybranych części pomidorów. W procesie produkcyjnym pomidory pozbawia się skórek oraz gniazd nasiennych - korzysta się wyłącznie z miąższu, najbardziej wartościowej części pomidora pod względem smaku i wartości odżywczych. Pomidory są w pełni dojrzałe, dlatego też sama selekcja odpowiednich sztuk jest bardzo istotnym elementem tworzenia wysokiej jakości sosów.

Obróbka pomidorów odbywa się w niskich temperaturach, co również pozwala zachować ich niepowtarzalny smak i aromat. Poza tym są wolne od GMO oraz niewzbogacane konserwantami czy substancjami zagęszczającymi, co często ma miejsce w konkurencyjnych produktach.

Do sosów dodawana jest wysokiej klasy oliwa z oliwek, gdzie Włochy słyną z najlepszej oliwy na świecie. Również w tym aspekcie wybierana jest oliwa wyróżniająca się swoim smakiem.

Sos pomidorowy do makaronu Mutti jest bardzo skoncentrowany, gdyż na 1 puszkę pulpy zużywa się około 2 kg pomidorów - nie korzysta się z koncentratu, wyłącznie ze świeżych pomidorów. Gotowy produkt ląduje w szklanych słoikach.

Należy również wspomnieć, że marka Mutti była wielokrotnie nagradzana w plebiscytach wysokiej jakości i wyróżniającego się smaku.

Wśród sosów Mutti znajduje się sos pomidorowy z papryczką chilli - coś dla fanów wyrazistych smaków. Włoska firma Mutti nieustannie ulepsza swoje receptury, wzbogacając je o coraz to nowe dodatki m.in. grillowane warzywa czy bazylia. Sosy Mutti pasują do wielu dań, wystarczy podgrzać, aby były gotowe do spożycia. Idealnie komponują się z daniami, których bazą jest makaron, ale również świetnie pasują do pizzy, zapiekanek czy burgerów.

[product id="2814, 2923, 2980, 2982"]

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium